Hem / Säkerhetsdörrar

En säkerhetsdörr är en investering – både för din egen säkerhet och för din bostad. Med en säkerhetsdörr minimerar du risken för inbrott samtidigt som du stänger ute brandrök och oljud.

En säkerhetsdörr har en kraftigare konstruktion än vad en vanlig dörr har och kan tillverkas efter flera olika klassificeringar. Både dörrblad och karmar görs i stål. Dörrfabrikens säkerhetsdörrar lever upp till de krav som ställs enligt EU-standard och svensk standard.

Läs mer om vad en säkerhetsdörr är här och vilka klassificeringar som finns.

Förädlade Säkerhetsdörrar i gammal stil

Svensktillverkade säkerhetsdörrar i gammal stil med specialanpassat utförande. Profiler och foder som på originaldörren med modern teknik för högsta säkerhet.

Läs mer

Standard säkerhetsdörrar

Närproducerade säkerhetsdörrar till fastigheter i Stockholm med omnejd. Säkerhetsdörrarna tillverkas i folierat träutseende, enfärgat laminat eller lackade. Samma trygghet men med ett lite enklare utförande.

Läs mer

Brandklassade dörrar

Brandklassade säkerhetsdörrar som garderar vid akuta tillfällen. Både ytter- och innerdörrar. Våra branddörrar är tillverkade i stål för bästa skydd för din trygghet.

Läs mer

Övriga dörrar

Dörrfabriken kan tillverka och leverera alla typer av dörrar på beställning

Läs mer

Förädlade säkerhetsdörrar i gammal stil

 

Du ska inte behöva välja mellan säkerhet och gammal stil på din ytterdörr. Vi på Dörrfabriken har lång erfarenhet av att anpassa säkerhetsdörrar till trapphusets ursprungliga utseende och stil. 

Genom att kombinera vårt traditionella hantverkskunnande med modern teknik projekterar och tillverkar vi säkerhetsdörrar till

  • ytterdörrar till lägenheter i både bostadsrätter och andra fastigheter
  • portar och entréer.

Våra förädlade dörrar är klassiska RC3-certifierade säkerhetsdörrar eller högre. De tillverkas med stor yrkesskicklighet och i gammal stil som överensstämmer med trapphusets utseende. För fastigheter som är kulturminnesmärkta har vi ett nära samarbete med antikvarier genom hela designprocessen av den förädlade säkerhetsdörren.

Rätt tillbehör till din säkerhetsytterdörr

Ingen dörr är komplett utan rätt tillbehör. På Dörrfabriken säljer vi inte bara säkerhetsdörrar till våra kunder – vi säljer den helhet som efterfrågas. Bland våra tillbehör hittar du sådant som larm, glaspartier och fönster, dörrhandtag och brevinkast i rätt stil till säkerhetsdörren.

Svensktillverkade säkerhetsdörrar

Säkerhet, flexibilitet och ett ständigt närvarande miljötänk är alla faktorer som ligger oss på Dörrfabriken varmt om hjärtat. Våra säkerhetsytterdörrar har en robust konstruktion med ursprung i tekniker från kassaskåpstillverkningen.

Produkterna vi arbetar med är svenska av kvalitets- och miljöskäl och vi återvinner alltid allt material vid montering av våra säkerhetsdörrar. Vi tillverkar våra säkra dörrar i Saltsjö Boo i Stockholm.

Vad kostar våra säkerhetsdörrar?

Se vår prislista

Närproducerade och förädlade säkerhetsdörrar till lägenheter och villor

Från oss på Dörrfabriken kan du beställa allt från enstaka säkerhetsdörrar till en enda lägenhet, eller till ytterdörrar för en hel fastighet med hyres- eller bostadsrätter. Vi erbjuder också säkerhetsdörrar till villor med olika utseenden och formspråk.

Vi erbjuder projektering, tillverkning och leverans av specialanpassade förädlade säkerhetsdörrar till både bostadsrättsföreningar, fastighetsägare och privatpersoner i Stockholm, men även till övriga Sverige.

Behåll helhetsintrycket i trapphuset

Dörrfabriken hjälper till med mer än bara säkerhetsytterdörrar i trapphuset. För att behålla en viss stil i till exempel en sekelskiftsfastighet krävs ett helhetstänk. Därför kan vi hjälpa till så att exempelvis målning, postboxar, brevinkast och tidningshållare håller samma stil som säkerhetsdörren och smälter in i trapphusmiljön. De förädlade klassiska säkerhetsdörrarna och dess tillbehör passar utmärkt i äldre fastigheter där bibehållet utseende i äldre stil är viktigt.

Våra säkerhetsdörrar i standardmodell

Vill du ersätta din gamla ytterdörr eller entréport med en certifierad och robust säkerhetsdörr? Våra RC3-certifierade säkerhetsdörrar i standardutförande passar utmärkt i moderna fastigheter, eller fastigheter där man valt att modernisera hela trapphusmiljön. Dörrarna ger dig samma säkerhet och trygghet i ett enklare utförande. Konstruktionen är densamma för alla våra säkerhetsdörrar och har ursprung i kassaskåpstekniken.

Våra standard-säkerhetsdörrar finns att beställa med ett antal olika folieringar och material med träutseende: enfärgade i laminat i ett antal färger, och lackade i valfri kulör. Alla säkerhetsdörrar i standardutförande är helt släta, med dörrfoder i samma utförande som dörrarna.

Det går lika bra att ersätta en enstaka lägenhetsdörr som alla dörrar i trapphuset. Vid behov och önskemål kompletterar vi även trapphuset med matchande postboxar, tidningshållare och målning.

Brandklassade och säkra dörrar

En ytter- eller innerdörr med brandklassning är en säker dörr som förhindrar brand mellan olika delar i en fastighet. Vi har branddörrar som självklart uppfyller alla de höga krav som finns.

Våra karmar och branddörrar går att få levererade i lackerade standardkulörer eller aluzinkade. Om du vill ha en branddörr i specialutformning, som valfri kulör eller i laminat i träutförande, hjälper vi dig med det också.

Vi tillverkar säkerhetsdörrar på beställning

Lägenhetsdörr, entréport eller dörr till garaget? På Dörrfabriken specialtillverkar vi våra dörrar så att de fyller rätt syfte och passar byggnadens fasad. Tillsammans med dig som kund tar vi fram en ritning och rätt materialkombinationer.

Under övriga dörrar hittar du mer information.

Säkerhetsdörrar till många olika områden

Dörrfabrikens dörrar passar de flesta områden, byggnader och syften:

Har du frågor om säkerhetsdörrar?

I vår FAQ hittar du svar på några av de vanligaste frågorna vi får om våra olika typer av säkerhetsdörrar. Undrar du hur hemförsäkringen påverkas av en säkerhetsdörr, vad som gäller för de olika klassificeringarna eller vill du ha mer information om vad en säkerhetsdörr egentligen består av för material? 

Läs mer i vår FAQ
Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå