Hem / Tillbehör / Säkerhetsglas

 

 

 

Vi på Dörrfabriken erbjuder modernt säkerhetsglas – okrossbara glas med hårdbelagd polykarbonat – till alla våra fönster och dörrar. Säkerhetsglas med okrossbart glas ger ett effektivt skydd mot både inbrott, beskjutning, explosion och vandalism.

Okrossbart glas till fönster 

Att förhindra inbrott och vandalism handlar oftast om att tillskansa sig/köpa mer tid. Om inbrottstjuven eller vandalen upplever att det tar för lång tid att ta sig in i byggnaden/ krossa rutan, så avbryter de ofta inbrottsförsöket. Den svagaste punkten i en byggnad är nästan alltid just fönsterpartier eller dörrar med glaspartier. Därför innebär det en markant förbättring av byggnadens sammanlagda säkerhetsstandard, att investera i ett okrossbart säkerhetsglas till dina fönster eller fönsterpartier.

Säkerhetsglas till olika fönster 

Säkerhetsglas med okrossbart glas är en fantastiskt bra investering till byggnader eller glaspartier för offentlig miljö – allt från butiker till skolor, idrottsanläggningar eller andra offentliga byggnader. Ett okrossbart glasfönster går att få i många olika varianter och utformningar, öppningsfunktion, färgsättningar och design, och kan utan problem monteras till så väl nybyggen som vid utbyte av glaspartier.

Vad innebär ett säkerhetsglas med okrossbart glas? 

Vi på Dörrfabriken erbjuder den nya generationens okrossbara glas tillverkade med hårdbelagd polykarbonat, vilket ger en slitstark yta som även har många andra fördelaktiga egenskaper:

  • Samtliga av de okrossbara säkerhetsglas vi erbjuder har genomgått rigorösa tester, och finns att erhålla i säkerhetsnivåer från P6B upp till BR6NS.
  • Okrossbart glas i polykarbonat blir även motståndskraftigt mot de flesta kemikalier, vilket underlättar betydligt vid behov av sanering från smuts från avgaser, olja eller liknande, samt vid exempelvis klottersanering.
  • Glasytans beläggning ger dessutom ett UV-skydd på 99,98%. Detta innebär att materialet inte bleks, grumlas, eller på något annat sätt påverkas av UV-strålning över tid.
  • Okrossbart glas har en relativt låg glasvikt, 1,2 kg/m²/mm, vilket underlättar för byggnadskonstruktioner med en specifik design eller funktion.

Vill du veta mer om säkerhetsglas?

Tveka inte att ta kontakt med oss på Dörrfabriken för mer information!

Kontakt
Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå