Hem / Säkerhetsdörrar / Säkerhetsdörrar Standard

Säkerhetsdörrar i standardutförande

Säkerhetsdörr - din nya standard

Standardsäkerhetsdörrar är alltid ett ekonomiskt hållbart alternativ. 

Vi på Dörrfabriken projekterar, tillverkar och levererar standardsäkerhetsdörrar till lägenheter som ytterdörrar, i en mängd olika utföranden i Stockholm med omnejd. Den unika uppbyggnaden av vår säkerhetsdörr gör att lås från svenska ASSA och No Way fungerar utmärkt som standard. En ökad säkerhet och motstånd mot brand och inbrott blir helt enkelt din nya standard!

Med en robust RC3-säkerhetsdörr i din bostadsrätt ökar förstås även värdet på fastigheten, förutom att det erbjuder en ökad trygghet för de boende. 

  • Säkerhetsdörr i standardutförande – enklare design med samma höga säkerhet.
  • Slät yta och stilrent utförande.
  • Stort antal kulörer och designer att välja bland för att matcha lägenhetens och trapphusets design och arkitektur.
  • Prisvärda RC3-certifierade svenska säkerhetsdörrar i standardutförande.

Välkommen att läsa mer om våra säkerhetsdörrar i standardutförande under menyflikarna här nedan. Vill du ha mer information om vilken typ av säkerhetsdörr som bäst skulle passa dina behov?

Ytskikt

Våra säkerhetsdörrar i standardutförande levereras industriellt lackerade i valfri kulör eller folielaminerade i träutförande. Säkerhetsdörren kan också penselmålas för att exempelvis efterlikna lägenheternas äldre ytterdörrar. Dörrfoder anpassas till dörrbladet.

Teak
Körsbär
Mahogny
Gyllene ek
Nordisk ek

Dörrhandtag

Vi erbjuder ett antal trycken (handtag) som standard till våra säkerhetsdörrar. Handtagen passar de allra flesta dörrar stilmässigt. Blank mässing och nickel är standard.

Classic 6638 nickel
Classic 6638 mässing
Epok 1923 nickel
Epok 1923 mässing
Epok 1956 nickel
Epok 1956 mässing
Epok 1930 nickel/svart
DH 710

Lås/låsskydd

Låset är en viktig del för att göra din dörr säkrare. Våra lås till standard-säkerhetsdörrarna är varken dyra eller komplicerade, men är däremot typgodkända och svensktillverkade hakregellås.

Låsskydd No Way nickel
Låsskydd No Way mässing

Långskyltar

Långskylten har som uppgift att täcka handtagets och låsets hål, och finns att få i olika utföranden för att samspela på bästa sätt med dörrens övriga detaljer. Nickel och blank mässing är standard.

Långskylt nickel rak
Långskylt mässing svängd
Långskylt mässing

Dörrklocka

Ringklockorna till våra standardsäkerhetsdörrar finns i två utföranden som utseendemässigt passar till alla våra dörrar, i standardutförande som blank mässing och nickel. I vissa fall kan den gamla dörrklockan återanvändas, om så önskas.

Ringklocka rak nickel
Ringklocka nickel
Ringklocka rak mässing
Ringklocka mässing

Dörröga

Dörrögat placeras i standardsäkerhetsdörren på så sätt att dörrens konstruktion och säkerhet inte ska försvagas. Standardutförande är blank mässing och nickel som material. Vi erbjuder också digitalt dörröga med 3,5″ skärm.

Digitalt dörröga
Dörrkik nickel
Dörrkik mässing

Dörrskyltar

Samtliga av våra namnskyltar är tillverkade för att matcha utseendet på säkerhetsdörren, och är även lätta att byta vid flytt. Även konventionella skyltar som skruvas i dörrens fanér kan väljas. Ni är välkomna att höra av er till oss på Dörrfabriken så återkommer vi med bildförslag på passande skyltar till er säkerhetsdörr!

Brevinkast

I fastigheter där det inte är möjligt att installera fastighetsboxar (se  Behör) kan vi istället installera brevinkast. Skyddet mot brand och säkerhet minskar dock något med ett brevinkast installerat i den RC3-certifierade säkerhetsdörren. Blank mässing och nickel är standard som material i utförandet.

Brevinkast
Brevinkast med pannå

Inferno larm

Inferno ljudlarm är ett högeffektivt larm som funnits på marknaden i över 10 år, och som nu finns i en specialanpassad integrerad lösning för Dörrfabrikens säkerhetsdörrar. Med ljudets mycket obehagliga fyrvågssystem håller det garanterat obehöriga borta. Via Inferno App System får du omgående meddelande till din mobil, vid misstanke om inbrottsförsök.

Övrigt

Standardsäkerhetsdörren kan också utrustas med smidig dörrspärr, vredkåpa och dörrnyckeltub.

Dörrnyckeltub
Vredkåpa
Dörrspärr

Varje säkerhetsdörr innehåller ett flertal delar som ytterligare förstärker säkerheten. En del är synliga, andra osynliga. För att skapa en verkligt säker och trygg dörr blir konstruktionen och de små finesserna extra viktiga.

Konstruktion och material: Dörrfabrikens standardsäkerhetsdörrar bygger på en konstruktion av stål, vilket också gäller de karmar som omger dörren. Konstruktionen är inspirerad av kassaskåpens uppbyggnad. Dörrblad och karmar kläs med träfanér och -foder eller målas.

Gångjärn: Gångjärnen är utformade för att stå emot de verktyg som tjuven använder. För att fördela dörrens vikt är samtliga gångjärn justerbara. Belastningen på karmen minskar och detta förhindrar att dörren hänger sig.

Lås: Våra standardsäkerhetsdörrar är alltid försedda med godkända svenska klass 3-lås av hakregeltyp som låser dörrbladet till karmen och försvårar försök till inbrott. Vid gångjärnen och på låssidan är karmen förstärkt.

Säkerhets dörr konstruktion

Säkerhet

Dörrfabrikens standardsäkerhetsdörrar har inbrottsklass SS-EN 1627 (RC3) vilket minimerar risken för inbrott. Ljudklassen ligger på minst 38 dB vilket minskar störande ljud från trapphuset. Brandklass EI30 garanterar 30 minuters motstånd mot brand. Brandgastäthetsklass Sa, Sgör att dörren står emot både kalla och varma brandgaser.

Säkerhetsdörr-MK3

Faktablad

Dörrfabrikens säkerhetsdörrar är testade och certifierade. Standarden är europeisk standard SS-EN 1627 och den äldre svenska standarden SS 817345. Testen görs för att säkerställa dörrens förmåga att stå emot olika typer av angreppsförsök.

Säkerhetsdörrarna klarar kraven upp till klass RC 3 enligt EN 1627. Sortimentet innehåller även dörrar i klass 3 enligt svenska standarden. Vi har även specialdörrar för miljöer med klass 4-krav, vilket innebär bland annat beskjutningssäkerhet och explosionsrisk.

Produktblad säkerhetsdörr SD-3E enkel
Produktblad säkerhetsdörr SD-3E40 enkel
Skötselanvisning säkerhetsdörrar
Monteringsanvisning säkerhetsdörr

Monteringen av våra standardsäkerhetsdörrar

Varje säkerhetsdörr innebär nya individuella förutsättningar att ta i beaktande, men i princip följer monteringen i huvudsak vår tydliga steg-för-steg-process. Vi på Dörrfabriken. säkerställer att vi inte missar något steg, genom att följa våra egna interna protokoll för varje steg. Det sista steget innebär alltid en kontroll av de övriga. Detta ger dig som kund en garanti för att din säkerhetsdörr blir korrekt och säkert monterad.

Monteringsprocess för standardsäkerhetsdörrar – steg för steg

Steg ett – innan

Måttning av dörr sker. Väggar och golv undersöks. Vi uppskattar väggens bärighet för att kunna avgöra om den ska förstärkas. Golvet synas för infästning av tröskel. Dokument för egenkontrollen upprättas.

Steg två – montage

Gamla dörren och karmen rivs. Väggen förstärks om nödvändigt eller förbereds för infästning av karm. När karmen fästs, hängs dörren på och gångjärnen justeras. All fogning sker. De nya dörrfodren monteras. Varje dörr tar cirka 4 timmar.

Steg tre – efter

Vi städar på båda sidor om den nya standardsäkerhetsdörren. Montören ska efter avslutat arbete göra en funktionskontroll och fylla i dokumenten. Om möjligt görs denna med den boende eller beställare. Eventuella efterjusteringar görs nu.

Steg fyra

Allt material återvinns. Den gamla dörren demonteras och de olika delarna hamnar i våra återvinningskärl. Egenkontrollen avslutas. Anvisningar för drift och skötsel finns att hämta under teknisk information.

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå