Hem / Säkerhetsdörrar / Förädlade säkerhetsdörrar

Förädlade säkerhetsdörrar i gammal stil

Förädlad säkerhetsdörr = ytterdörr i gammal stil

En certifierad förädlad säkerhetsdörr innebär en ytterdörr i gammal stil – exempelvis ytterdörrar i sekelskiftesstil – men med samma säkerhet som en vanlig säkerhetsdörr. Dessa förädlade säkerhetsdörrar passar utmärkt i äldre hus där man vill ha en hög säkerhet men vill bibehålla det ursprungliga utseendet på dörren och trapphuset.

Specialanpassad säkerhetsdörr i gammaldags stil

De förädlade ytterdörrarna i gammal stil går att anpassa så att de är mycket svåra att skilja från en originaldörr. Vi på Dörrfabriken anpassar varje dörr individuellt så att den stämmer överens med byggnadens stil och arkitektur i övrigt. Den kläs med olika typer av ytskikt som fanér, ådringsmålning eller täckmålning för att återskapa utseendet hos den gamla lägenhetsdörren. Bilderna visar exempel på ytterdörrar som vi återskapat i gammal stil enligt ursprunglig förlaga, i Stockholm. gammal stil.

 

  • Individuellt förädlad säkerhetsdörr som matchar byggnadens stil och arkitektur 
  • Den nya förädlade säkerhetsdörrens foder och profiler tillverkas efter de befintliga gamla profilerna på den ursprungliga dörren. 
  • Våra tillbehör, såsom lås och dörrhandtag går att få i både gammaldags och modernt utförande. 
  • Prisvärda förädlade RC3-certifierade säkerhetsdörrar i gammal stil.

Kärnan i våra förädlade RC3-certifierade säkerhetsdörrar är gjord av stål i samma teknik som kassaskåp, och skyddar mot inbrott, brand och fungerar också ljuddämpande. 

Välkommen att läsa mer om våra förädlade säkerhetsdörrar under menyflikarna här nedan. Vill du ha mer information om vilken variant av klassisk säkerhetsdörr som bäst skulle passa din brf eller lägenhet?

Fanér

Den förädlade ytterdörren i gammal stil kläs med fanér för att efterlikna originalet. Våra fanér finns i alla träslag, och kan klarlackas eller betsas.

Amerikansk valnöt
Jakaranda
Björk
Ceder
Ek
Ek röd
Furu nordisk
Körsbär
Mahogny
Teak

Ådringsmålat

För miljöer där kraven på dörrens utseende är extra höga, erbjuder vi ådringsmålning på våra förädlade säkerhetsdörrar och ytterdörrar. För särskilt kulturminnesskyddade fastigheter samarbetar vi med antikvarier.

Exempel 1
Exempel 2
Exempel 3

Täckmålat

Täckmålning av förädlade dörrar utförs med extra hållbara lacker. Vi grundmålar alla dörrar i vår verkstad. Täckmålningen går att få industriellt sprutlackerat eller penselstruken på plats. Alla kulörer enligt NCS och RAL går att få.

Dörrhandtag i gammal stil

Vi erbjuder ett antal trycken (handtag) som passar fint till dörrar i gammaldags utförande.  De passar de allra flesta förädlade dörrar stilmässigt. Blank mässing och nickel är standard.

Classic 6638 nickel
Classic 6638 mässing
Epok 1923 nickel
Epok 1923 mässing
Epok 1956 nickel
Epok 1956 mässing
Epok 1930 nickel/svart
DH 710

Lås och låsskydd i gammal stil

Låset är en viktig del för att göra din dörr säkrare. Våra lås är typgodkända och svensktillverkade hakregellås. Inga dyra komplicerade lås är nödvändiga.

Låsskydd No Way nickel
Låsskydd No Way mässing

Långskyltar

Långskylten täcker låsets och handtagets hål och finns i olika utföranden som samspelar med den förädlade säkerhetsdörrens övriga gammaldags detaljer. Blank mässing och nickel är standard.

Långskylt nickel rak
Långskylt mässing svängd
Långskylt mässing

Dörrklocka

Våra ringklockor till dörrar finns i två utföranden, som utseendemässigt passar många olika typer av förädlade säkerhetsdörrar. Blank mässing och nickel är standard. I vissa fall kan den gamla dörrklockan återanvändas om så önskas.

Ringklocka rak nickel
Ringklocka nickel
Ringklocka rak mässing
Ringklocka mässing

Dörröga

Dörrögat är placerat så att säkerhetsdörrens konstruktion inte försvagas. Blank mässing och nickel är standardutföranden. Vi kan också erbjuda ett digitalt dörröga med 3,5″ skärm.

Digitalt dörröga
Dörrkik nickel
Dörrkik mässing

Dörrskyltar

Vi tillverkar namnskyltar som stämmer fint med utseendet på den förädlade säkerhetsdörren. Våra namnskyltar är alla lätta att byta vid flytt. Vi erbjuder även konventionella skyltar som skruvas fast i dörrens fanér. Välkommen att höra av er så återkommer vi så fort som möjligt med bildförslag på passande skyltar!

Brevinkast

Där det inte är möjligt att installera fastighetsboxar (se Behör) kan brevinkast installeras. Skyddet mot brand och säkerhet minskar dock något med ett installerat brevinkast i säkerhetsdörren. Standardutförande är blank mässing och nickel. 

Brevinkast
Brevinkast med pannå

Inferno larm

Inferno ljudlarm är ett högeffektivt larm som funnits på marknaden i över 10 år, och som nu finns i en specialanpassad integrerad lösning för Dörrfabrikens säkerhetsdörrar. Med ljudets mycket obehagliga fyrvågssystem håller det garanterat obehöriga borta. Via Inferno App System får du omgående meddelande till din mobil, vid misstanke om inbrottsförsök.

Övrigt

Säkerhetsdörren kan också utrustas med stilenliga vredkåpor, dörrspärr och dörrnyckeltub.

Dörrnyckeltub
Vredkåpa
Dörrspärr

Våra förädlade säkerhetsdörrar innehåller ett flertal delar som ytterligare förstärker säkerheten. En del är synliga, andra osynliga. För att skapa en verkligt säker och trygg dörr blir konstruktionen och de små finesserna extra viktiga.

Konstruktion och material: Dörrfabrikens säkerhetsdörrar bygger på en konstruktion av stål, vilket också gäller de karmar som omger dörren. Konstruktionen är inspirerad av kassaskåpens uppbyggnad. Dörrblad och karmar kläs med träfanér och -foder eller målas.

Gångjärn:  Gångjärnen är utformade för att stå emot de verktyg som tjuven använder. För att fördela dörrens vikt är samtliga gångjärn justerbara. Belastningen på karmen minskar och detta förhindrar att dörren hänger sig.

Lås: Våra säkerhetsdörrar är alltid försedda med godkända svenska klass 3-lås av hakregeltyp som låser dörrbladet till karmen och försvårar försök till inbrott. Vid gångjärnen och på låssidan är karmen förstärkt.

Säkerhet

Dörrfabrikens säkerhetsdörrar har inbrottsklass SS-EN 1627 (RC3) vilket minimerar risken för inbrott. Ljudklassen ligger på minst 38 dB vilket minskar störande ljud från trapphuset. Brandklass EI30 garanterar 30 minuters motstånd mot brand. Brandgastäthetsklass Sa, Sgör att dörren står emot både kalla och varma brandgaser.

Säkerhetsdörr-MK3

Faktablad

Dörrfabrikens säkerhetsdörrar är testade och certifierade i Sverige. Standarden är europeisk standard SS-EN 1627 och den äldre svenska standarden SS 817345. Testen görs för att säkerställa dörrens förmåga att stå emot olika typer av angreppsförsök.

Säkerhetsdörrarna klarar kraven upp till klass RC 3 enligt EN 1627. Sortimentet innehåller även dörrar i klass 3 enligt svenska standarden. Vi har även specialdörrar för miljöer med klass 4-krav, vilket innebär bland annat beskjutningssäkerhet och explosionsrisk.

Produktblad säkerhetsdörr SD-3E enkel
Produktblad säkerhetsdörr SD-3E40 enkel
Skötselanvisning säkerhetsdörrar
Monteringsanvisning säkerhetsdörr

Monteringen av våra förädlade säkerhetsdörrar

Varje dörr innebär nya förutsättningar att ta i beaktande, men i princip följer monteringen alltid i huvudsak vår tydliga process. Vi följer våra egna interna protokoll för varje steg. Detta garanterar att vi inte missar något. Det sista steget innebär alltid en kontroll av de övriga. Detta ger dig en garanti att din säkerhetsdörr blir säkert monterad.

Processen steg för steg

Steg ett – innan

Måttning av dörr sker. Väggar och golv undersöks. Vi uppskattar väggens bärighet för att kunna avgöra om den ska förstärkas. Golvet synas för infästning av tröskel. Vi ansvarar för 1 m innanför ytterdörr. Dokument för egenkontrollen upprättas.

Steg två – montage

Gamla dörren och karmen rivs. Väggen förstärks om nödvändigt eller förbereds för infästning av karm. När karmen fästs, hängs dörren på och gångjärnen justeras. All fogning sker. De nya dörrfodren monteras. Varje dörr tar cirka 4 timmar.

Steg tre – efter

Vi städar på båda sidor om den nya dörren. Montören ska efter avslutat arbete göra en funktionskontroll och fylla i dokumenten. Om möjligt görs denna med den boende eller beställare. Eventuella efterjusteringar görs nu.

Steg fyra

Allt material återvinns. Den gamla dörren demonteras och de olika delarna hamnar i våra återvinningskärl. Egenkontrollen avslutas. Anvisningar för drift och skötsel finns att hämta under teknisk information.

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå