Hem / FAQ / Vad är en säkerhetsdörr?

Tillbaka

En investering i människors säkerhet. Det är en speciell dörr som minimerar risken för inbrott samtidigt som den stänger ute brandrök och oljud. Säkerhetsdörren har en tjockare och kraftigare konstruktion än en vanlig dörr, och har en konstruktion av stål i både dörrblad och karmar.

 

Hur säker är en säkerhetsdörr?

Sen kväll, och du är ensam hemma. Plötsligt hör du ljud från dörren. Någon försöker ta sig in. Hur pass säker vill du att dörren är?

Med en bra säkerhetsdörr blir det nästintill omöjligt att bryta sig in. Säkerhetsdörrar från Dörrfabriken lever upp till den europeiska standarden SS-EN 1627, som klassificerar säkerhetsdörrar enligt:

  • RC2: Som klarar ett angrepp på 3 minuter med verktyg som skruvmejslar, hammare och kilar.
  • RC3: Som klarar ett angrepp på 5 minuter, med verktyg som kofot, kilar och skruvmejslar.
  • RC4: Som klarar ett angrepp på 10 minuter med verktyg som borrmaskin, kofot, yxa, bultsax, plåtsax, huggmejsel och bågfil.

 

Alla Dörrfabrikens säkerhetsdörrar lever upp till RC3, och vi har även specialdörrar i klass 4, som även kan fås för att klara beskjutning och stå emot explosioner.

Det finns inga tvång på certifieringar för säkerhetsdörrar och inbrottsskyddet är inte reglerat i lag. Men på Dörrfabriken tycker vi att det är en självklarhet att leva upp till de certifieringar som finns.

 

Dörrfabrikens säkerhetsdörrar har:

  • Ljudklass på minst 38 dB, för minimalt ljudinsläpp från trapphus.
  • Brandklass EI30, som garanterar 30 minuters motstånd mot brand

 

 Säkerhetsdörr i gammal stil – säker och vacker

Vi har stor erfarenhet av att tillverka säkerhetsdörrar i gammal stil, som passar in i husets övriga utseende. Med oss behöver du inte välja mellan säkerhet och utseende. När vi tillverkar dörrar åt kulturminnesmärkta fastigheter samarbetar vi ofta med antikvarier som designar dörren så att den passar in i den gamla miljön.

 

Hos oss kan du beställa enstaka säkerhetsdörrar som ytterdörrar eller lägenhetsdörrar, och även dörrar till hela fastigheten.

Här hittar du också säkerhetsdörrar av standardmodell, för nyare fastigheter eller där man vill modernisera. Välj mellan flera olika ytskikt eller välj att få dörren målad i valfri kulör.

Välj rätt säkerhetsdörr

Dörrfabrikens säkerhetsdörrar och karmar görs i stål, och är inspirerade av kassaskåp i sin konstruktion. Dörrbladet klär sedan in med träfanér och kan målas för att passa in i miljön eller med övriga dörrar.

Dörrens gångjärn är utformade för att stå emot inbrottstjuvens alla redskap, och låsen är godkända svenska klass 3-lås av hakregeltyp. I en bra säkerhetsdörr samspelar alla dessa komponenter och skapar tillsammans en säker, trygg dörr.

Vill du ha vägledning eller mer information?

Tveka inte att ta kontakt med oss på Dörrfabriken!

Kontakta oss
Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå