Hem / Säkerhetsdörr lägenhet

Säkerhetsdörrar är en bra investering

Att införskaffa en säkerhetsdörr till er lägenhet är en riktigt bra investering, både på kort, och på längre sikt! Med en säkerhetsdörr till er lägenhet löper du betydligt mindre risk för att utsättas för inbrottsförsök, och säkerhetsdörren fungerar även som ett extra brand- och rökskydd, i händelse av brand. Är din lägenhet en bostadsrätt, kommer en högkvalitativ säkerhetsdörr även att öka värdet på din lägenhet. 

Säkerhetsdörr vs vanlig dörr till lägenheten

Det finns många fördelar med att välja en högkvalitativ säkerhetsdörr framför en standarddörr. Förutom att säkerhetsdörren drastiskt minskar risken för inbrott, utgör dörren också en mycket effektiv ljudisolator, och skydd mot brand och rök. Hur starkt brandmotstånd en dörr har, anges i olika brandtekniska klasser, som specificerar olika  funktionskrav. Dessa anger bland annat under hur lång tid säkerhetsdörren är konstruerad att kunna stå emot brand och rök. Ett exempel på brandklassning är EI 30 vilket betyder att dörrkonstruktionen är brandtät (E) och isolerande (I) under 30 minuter.

För att en dörr ska kunna kallas för en säkerhetsdörr måste den vara prövad, certifierad och kontrollerad efter Eu:s riktlinjer SS-ENV 1627, vilket våra säkerhetsdörrar är.

Säkerhetsdörr i gammal stil till äldre lägenhetshus

Vi på Dörrfabriken erbjuder alltid specialanpassade säkerhetsdörrar, och även förädlade säkerhetsdörrar med speglar. En förädlad säkerhetsdörr är idealiskt om du exempelvis har en ytterdörr i gammal stil, exempelvis i ett sekelskifteshus. Våra förädlade säkerhetsdörrar har installerats i många äldre byggnader och utgör ökad säkerhet, samtidigt som dörrens utsida på ett mycket bra sätt smälter in i trapphusets stil i övrigt, och ofta är svår att skilja från en originaldörr. 

 

Självklart hjälper vi er med både konsultation, tillverkning, montering och installation av er säkerhetsdörr, allt till förmånliga priser. 

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå