Hem / Säkerhetsdörr lägenhet

Säkerhetsdörr Lägenhet

Söker du säkerhetsdörr till din lägenhet? En tidsenlig säkerhetsdörr till din lägenhet är en bra investering som ibland glöms bort. Genom en sådan investering försvåras inte bara inbrotten för oinbjudna gäster, utan även så tillämpas ett brandskydd och rökskydd. Idag så är en säkerhetsdörr för en lägenhet en självklar implementation, men ibland kanske en uppgradering bör göras, vilket, förutom att öka säkerhet, dessutom ökar intresset bland eventuella köpare av lägenheten. Dörrfabriken kan hjälpa dig med detta, och har installerat tusentals säkerhetsdörrar för lägenheter. Välj Dörrfabriken – #1 Säkerhetsdörr Lägenhet!

Säkerhetsdörr Lägenhet – Varför behövs detta?

Varför behövs en säkerhetsdörr till din lägenhet? Detta kan vara ganska självklart, men trots detta är det många lägenheter i alla fall som har en vanlig dörr, vilket en inbrottstjuv enkelt kan bryta upp ifall denne skulle vela. En erfaren inbrottstjuv skulle kunna tvinga upp en vanlig dörr på några sekunder, genom att forcera på de korrekta punkterna och dra till så att dörren tvingas öppnas. Däremot, ifall en säkerhetsdörr till din lägenhet har installerats, så blir inbrottet direkt en mera komplicerad historia, då en säkerhetsdörr inte ger utrymme för enkel forcering. Ifall en säkerhetsdörr till din lägenhet installeras så kommer färre inbrottsförsök att göras, och dessutom så ger det bättre skydd mot brand och rök, ifall detta mot all förmodan skulle ske i trapphusen eller spridas från en annan lägenhet.

Vilka säkerhetsdörrar för lägenheter är rekommenderade?

En säkerhetsdörr till lägenhet är det vanligaste alternativet, jämfört med en vanlig, simpel dörr. Det kan existera att en lägenhet har brist på säkerheten, men i modernare byggnader är en säkerhetsdörr standard. Däremot för villor och dylikt, är detta inte lika vanligt! Därför rekommenderar Dörrfabriken, ifall din lägenhet eller villa inte har en säkerhetsdörr installerad, eller behöver en uppgradering, att detta åtgärdas omedelbart, för att hålla dig och dina kära säkra under dagen och natten. Ifall en säkerhetsdörr till din lägenhet är installerad kommer färre inbrott att ske; men notera dock att ifall du äger en villa, så kan inbrott ske genom andra platser, till exempel fönster, källare, via altan, med mera. För att motverka detta bör extra åtgärder tillämpas utöver en säkerhetsdörr.

Vad klassas som en Säkerhetsdörr till lägenhet enligt EU-regler?

För att en dörr ska kunna kallas för en säkerhetsdörr till din lägenhet så måste denna vara prövad, certifierad och kontrollerad efter Eu:s riktlinjer. I många fall är dessutom dörren utrustad med stålkärna, och materialet i dörren är anpassat för maximal säkerhet. I dagens riktlinjer för säkerhetsdörrar för lägenheter så klassas dörren som SS-ENV 1627, vilket meddelar att dörren går hand i hand enligt EU-reglerna. Det finns vanligen 6 stycken klasser, och klassificeras efter ett sådan vis:

  1. Dörr för lägenheten kan brytas upp genom inbrott utan några som helst verktyg. Endast kroppen är använd. Detta klassificeras som lägsta säkerhet.
  2. Säkerhetsdörr för lägenheten kan brytas upp av mindre verktyg, till exempel hammare, skruvmejsel, med mera. Detta klassificeras som lägsta klass av säkerhetsdörr.
  3. Säkerhetsdörr för lägenheten kan brytas upp av större verktyg, exempelvis kofot och kilar, fast endast av en erfaren inbrottstjuv. Dessa sorters säkerhetsdörrar förekommer vanligen till lägenheter idag. Detta klassificeras som medel säkerhet.
  4. Säkerhetsdörr för lägenheten kan endast brytas upp av en erfaren inbrottstjuv genom att använda större och kraftigare verktyg, till exempel borrmaskin, stora och kraftfulla kofotar eller vinkelslip. Endast en väldigt erfaren inbrottstjuv har en chans att få upp säkerhetsdörren till lägenheten. Detta klassificeras som mycket hög säkerhet.
  5. Säkerhetsdörr för lägenheten kan emotstå alla möjliga verktyg som inbrottstjuven använder. Dörren är enormt svår att få upp, om ens i överhuvudtaget, trots erfaren tjuv. Detta klassificeras som mycket hög säkerhet.
  6. Säkerhetsdörr för lägenheten har maximal säkerhet. Detta klassificeras som mycket hög säkerhet.

Ta gärna en titt på denna sida för att se om din säkerhetsdörr är säkerhetsklassad: Säkerhetsklass Checklista

Säkerhetsdörrar ledet till färre inbrottsförsök visar studier

En utav det största fördelarna när du valt en bra säkerhetsdörr till din lägenhet är att inbrottstjuven kommer att ignorera din dörr, och istället gå någon annanstans eller bryta sig in i nästa. Enligt studier så har man sett att inbrottstjuvar som sporadiskt eller oplanerat vill bryta sig in, väljer att skippa att ens försöka ifall en säkerhetsdörr är installerad. Dörren går helt enkelt inte att få upp utan att göra för mycket väsen under en längre period, vilket drar mycket uppmärksamhet tills dörren är öppnad – om ens dörren kommer upp i överhuvudtaget! Notera dock att ifall du äger en villa där fönster är tillgängliga, så kommer inbrottstjuven att försöka där istället. Därför är det rekommenderat att säkerhetsglas eller andra åtgärder kompletteras med en säkerhetsdörr till din lägenhet. Vänligen läs mer här om du vill veta mer om säkerhetsglas hammerglass.se.

Vilken säkerhetsdörr passar mig och min lägenhet?

För att välja en säkerhetsdörr bör planering och en planläggning tas i åtanke. Detta är mycket viktigt. Vid köp utav säkerhetsdörr, se gärna till att få det bekräftat av säljare att dörren är testad och väl kontrollerad. Ibland kan säljare säga att dörren är certifierad trots att den inte är det, eller inte berätta vad resultatet va när dörren vart prövad med diverse verktyg och metoder. Se därför till att säkerhetsdörren som du väljer är certifierad och prövad med goda resultat, så att du inte köper en säkerhetsdörr till din lägenhet som inte presterar väl.

Förutom säkerheten av dörren måste utseende vara tilltalande (ifall detta är intressant naturligtvis). Bara för att dörren är klassad med hög säkerhet behöver den inte se ut som en samling plåt, utan den kan vara elegant och presentativ som smälter in mycket väl med lägenheten eller villan. Att få en specialbyggd säkerhetsdörr är inte ovanligt, men det finns mycket att välja mellan på marknaden idag för den som vill leta.

Säkerhetsdörr Lägenhet Pris

Ok, nu när vi har delat denna information så kanske det är dags att börja tänka på priset. Dörrfabriken har utav diverse anledningar inte valt att presentera prisförslag på denna hemsida, då det kan skilja enormt beroende på behov, lägenhet, önskemål, utseende, och mycket mer. Därför har Dörrfabriken valt att erbjuda personlig service och en personlig genomgång för dig som vill installera en säkerhetsdörr till din lägenhet. Detta säkerställer att du får exakt rätt dörr som går samman med din situation. Ifall man handlar utan att veta vad som passar in, eller vad man egentligen behöver, så kan detta resultera till att man gör fel köp. Välj att kontakta Dörrfabriken så hjälper vi dig att välja rätt säkerhetsdörr till din lägenhet, och dessutom erbjuder vi många lösningar beroende på eran budget och önskemål.

Dörrfabriken hjälper dig att installera din nya säkerhetsdörr till din lägenhet

Förutom personlig service och genomgång vad som passar dig och din situation bäst så erbjuder Dörrfabriken montering och installation efter köp. Med andra ord, vi sköter allt jobb, så att allt sker på ett korrekt och professionellt vis. Kontakta Dörrfabriken idag så hjälper vi dig. Dörrfabriken – #1 Säkerhetsdörr Lägenhet!

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå