Hem / FAQ / Får jag lägre hemförsäkring med en säkerhetsdörr?

Har du också hört att du kan få en lägre hemförsäkring om du installerar en säkerhetsdörr? Att investera i en säkerhetsdörr  från Dörrfabriken är alltid en bra idé! Det finns en rad fördelar utöver att premien för hemförsäkring kan påverkas. Att byta ut sin gamla dörr mot en ny av säkerhetsmodell gör att risken för inbrott minskar, samtidigt som brandskyddet höjs – och du får en tystare inomhusmiljö.

Framför allt är det en som bor i lägenhet som får en markant höjning av säkerheten med en säkerhetsdörr. Det beror på att där är ytterdörren ofta är en av väldigt få vägar in i hemmet, till skillnad mot för en villa, där det ofta finns fönster och altandörrar på marknivå.

 

Många fördelar med säkerhetsdörr

Fördelarna med säkerhetsdörr är många.

  • Minskad inbrottsrisk
  • Tystare hemma
  • Bättre brandskydd
  • Bättre isolering – mindre energiförlust
  • Obehagliga lukter stängs ute

Tillbaka

Så påverkar säkerhetsdörren hemförsäkringen 

En lägre försäkringskostnad är det nog inte många som säger nej till. Och tänker man till lite är hemförsäkringen något man verkligen kan påverka.

När man tecknar hemförsäkring brukar man få uppge om man har säkerhetsdörr eller inte.  

Ofta innebär säkerhetsdörren att hemförsäkringen blir billigare – eftersom skyddet stärkts. Reglerna ser olika ut hos alla försäkringsbolag, men de flesta erbjuder någon typ av rabatt.

Hos vissa försäkringsbolag krävs man heller inte på någon självrisk om man trots säkerhetsdörr fått inbrott.

 

Hur mycket påverkas hemförsäkringen? 

Det är svårt att säga en siffra som gäller för alla då alla olika försäkringsbolag har sina egna upplägg. Men generellt kan man säga att många av de största erbjuder en rabatt på 10 % på hemförsäkringspremien om man har säkerhetsdörr.

Man kan konstatera att det är en affär med många fördelar att installera en säkerhetsdörr hemma. 

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå