Hem / FAQ / Måste jag vara hemma när ni installerar säkerhetsdörren

Tillbaka

Nej, du behöver inte vara hemma under hela tiden när vi installerar säkerhetsdörren. Bara du är hemma när vi kommer för att öppna den gamla dörren – så att vi kan påbörja vårt arbete, och att du och installatören kommer överens kring hur den smidigaste överlämningen av nyckeln ska gå till.  

Här går vi igenom hur dörrbytet går till steg för steg och vad du måste tänka på.

Så går det till när vi installerar säkerhetsdörren

Då säkerhetsdörren är av en annan konstruktion än en vanlig dörr så skiljer sig också sättet den installeras på mot för en vanlig.

  1. Du beställer dörren du vill ha och Dörrfabriken besöker dig för att beräkna alla aktuella mått.  En dag och tid för installationen av din nya dörr bestäms.
  2. Installatören börjar med att vidta skyddsåtgärder för att inte skada golv och väggar, och påbörjar nedmonteringen av din gamla dörr. Exempelvis tas foder bort, och den gamla dörrkarmen sågas ner.
  3. Nu är det dags för själva installationen! Det första som händer är att dörrkarmen monteras i dörrhålet. Att karmen sitter fast ordentligt och alldeles rakt är väsentligt för att säkerhetsdörren ska fylla sitt syfte.
  4. Springan mellan karm och vägg isoleras.
  5. Din nya dörr hängs på!
  6. För att dörren och väggen ska harmoniera med varandra utförs fogning.
  7. Alla tillbehör – som ringklocka och tittöga, monteras.
  8. Vi tar bort allt spill, rengör golvet och torkar av dörren och karmen.
  9. När du kommer hem är dörren på plats, och hallen är ren och fin.

När vi på Dörrfabriken byter dörrar till flera lägenheter i en fastighet har vi vanligtvis flera installatörer på plats för att arbetet ska gå fort och orsaka så få störningar som möjligt för de boende.

Vill du också byta ut din gamla dörr mot en modern säkerhetsdörr? Kontakta oss på Dörrfabriken så tar vi hand om det

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå