Hem / FAQ / Vilken säkerhetsdörr är bäst?

Tillbaka

Är du på jakt efter säkerhetsdörrar till din bostad eller företag, och undrar vilken dörr som är bäst – för just dig? Det beror såklart på vilka behov och förutsättningar du har. Dörrfabriken erbjuder flera alternativ. Gemensamt för dem är att du kan vara säker på att de ökar säkerheten och tryggheten för dig, din familj eller verksamhet – i högre utsträckning än hos flera andra leverantörer av säkerhetsdörrar. Unikt för oss är att du också får det rätta utseendet på dörren som gör att den smälter in i husets övriga utseende,  eller tillför det där lilla extra.

Läs mer om våra säkerhetsdörrar

 

Säkerhetsdörr klass 6 – är den verkligen bäst?

Säkerhetsdörrar klassificeras på EU-nivå. Klasserna är sex till antalet och kommer med varsina respektive skyddsnivåer. En säkerhetsdörr i klass 6 – RC6, når upp till en mycket hög nivå av hållfasthet och motståndskraft. Om den typen av säkerhetsdörr kan bland annat sägas att:

  • Den potentiella inkräktaren måste ha stor erfarenhet för att lyckas forcera dörren
  • Personen måste använda handdrivna och maskindrivna verktyg, exempelvis:
  • Tigersåg
  • Vinkelslip
  • Dörren klarar upp till 40 minuters forcering – tillräckligt lång tid för att någon ska kunna upptäcka och förhindra inbrottet.

Läs mer om säkerhetsklasser här

Men det finns något att se upp med när du beslutar om leverantör av säkerhetsdörr. Att den har en hög RC-klass garanterar nämligen inte att den har något skydd mot andra hot – som brand eller ljud och stök från trapphuset. Frågan du ställer dig – vilken säkerhetsdörr är bäst? Blir enklare att besvara om du vet vad du vill skydda dig mot. Bara inbrott eller så mycket som möjligt av sånt man vill slippa?

Därför är våra dörrar extra säkra

Våra dörrar lever upp till minst RC3, det betyder att de är lika säkra som kassaskåp! Och de håller också andra aktuella certifieringar som är relevanta för dig som vill känna dig riktigt trygg. Dessa certifieringar är inte ett krav för säkerhetsdörrar utan vi har frivilligt valt att leva upp till dem – för säkerhets skull. Det betyder att våra dörrar har en:

  • Ljudklass på minst 38 dB, för minimalt ljudinsläpp från trapphus.
  • Brandklass EI30, som garanterar 30 minuters motstånd mot brand

Nöj dig inte – en säkerhetsdörr som är både säker och vacker är den bästa möjliga

Våra kunder vänder sig till oss på Dörrfabriken för att de inte vill kompromissa mellan den tekniskt bästa säkerhetsdörren och en estetiskt tilltalande dörr som ser snygg ut. Även du vet att det blir bäst om man kan bocka av så många punkter som möjligt på önskelistan. Dörrfabrikens specialitet är säkerhetsdörrar i gammal stil. Med vackra utsmyckningar i trä smälter din nya dörr in lika fint som en originaldörr i exempelvis sekelskiftesmiljöer. Dörren förhöjer lägenhetens värde på flera sätt än att inkräktare inte längre behöver göra sig besväret.

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå