Hem / FAQ / Vad är en säkerhetsdörr med klass 6?

Tillbaka

En säkerhetsdörr med klass 6 innebär att dörrens motståndskraft mot inbrott och inbrottsförsök är på plats 6 av 6 möjliga, dvs att säkerhetsdörren är utrustad med den högsta motståndskraften mot inbrottsförsök, av alla säkerhetsklasser. Säkerhetsklasserna är framtagna i enlighet med EUs riktlinjer (”Resistance class / RC”) samt enligt det europeiska klassningssystemet i SS-EN 1627.

Säkerhetsdörr klass 6 kan endast brytas upp av inbrottstjuv med stor uppsättning verktyg 

Säkerhetsklass 6 (RC6) betyder att lägenhetens säkerhetsdörr kan brytas upp av en inkräktare med betydande erfarenhet, och med tillgång till en mycket stor uppsättning handdrivna och maskindrivna verktyg: (utöver de gällande för RC5

  • vinkelslip med en skiva med 230 mm diameter
  • borrmaskin med hårdmetallborr 
  • och/eller en tigersåg

Klass 6 dörr ger motståndskraft även mot större vinkelslip

Inbrott kan alltså utföras om inbrottstjuven har betydande erfarenhet, samt tillgång till en större uppsättning verktyg, inklusive en stor vinkelslip. Klass 6/RC6 innebär därför den allra högsta klassen av säkerhetsdörr. Genomförda tester har visat att en säkerhetsdörr med klass 6 är motståndskraftig mot ett inbrott i ungefär 40 minuter, varav effektiv angreppstid beräknas till ca 15 minuter. Motståndskraften är således likvärdig RC5, men med skillnaden att en säkerhetsdörr med klass 6 även kan förväntas stå emot angrepp med en 230 millimeters vinkelslip.   

 

 

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå