Hem / FAQ / Varför ska jag installera en säkerhetsdörr?

Tillbaka

För att en säkerhetsdörr skyddar dig och din bostad mot en rad otrevliga upplevelser. En säkerhetsdörr är noga testad enligt specifika krav och är en bra investering oavsett om du bor i bostadsrätt, hyresrätt eller villa. Inbrottsrisken minskar och du får en bättre ljudmiljö samtidigt som den också ger ett bra brand- och rökskydd.

Därför ska du installera säkerhetsdörr 

Det räddar liv 

Ytterdörren är en svag punkt i fastigheten. I lägenheter är det ofta den enda vägen in och ut. Samtidigt är både brand- och rökgasskyddet som dörren ger undermåligt, med tanke på tryckskillnaden. Generellt kan man säga att det är ett undertryck i lägenheterna i en fastighet jämfört med ute i trapphuset. Det gör att rök från en brinnande lägenhet enkelt och snabbt sprids i trapphuset och sugs in andra lägenheter och därmed sprider skadorna och branden. Gamla dörrar är sällan så täta som de borde, det bidrar till att bränder nattetid kan leda till de värsta tänkbara konsekvenserna. Spridning av gaser och rök är den största dödsorsaken i samband med brand.

Det stoppar tjuven 

Det tar bara sekunder för en inbrottstjuv att bryta upp en vanlig lägenhetsdörr. I värsta fall är hela inbrottet över på några minuter – och du har förlorat ägodelar. En säkerhetsdörr försvårar försöket till inbrott rejält. Tjuven är nämligen medveten om att det tar längre tid att bryta upp en säkerhetsdörr, och han eller hon känner också till att den tiden inte finns.

 

Du får ett tystare boende 

Tänk vad skönt att veta att man kan komma hem efter en arbetsdag till tysthet och stillhet, även om du bor mitt i stan. Med en säkerhetsdörr från Dörrfabriken stängs oväsen från trapphuset och grannarna ute – samtidigt som ditt oväsen stängs inne. Många irriterar sig helt i onödan på grannar som pratar för högt, dörrar som smälls i eller ljud från barn och djur. Allt det stängs ute med en säkerhetsdörr och du får ett tystare och trivsammare boende.

Höjer värdet 

Genom att installera säkerhetsdörr höjer du värdet på bostadsrätten då det höjer standarden. Faktum är att en säkerhetsdörr är något av det enklaste och billigaste du kan göra för att öka fastighetens värde.

Du får en lägre försäkringspremie 

De flesta försäkringsbolag ger dig en lägre försäkringspremie om du installerar säkerhetsdörr. Det kommer ge tydlig effekt på dina månadskostnader. Kolla upp hur just ditt försäkringsbolag resonerar!

 

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå