Hem / FAQ / Vad innebär det att säkerhetsdörren är certifierad?

Tillbaka

Våra säkerhetsdörrar är certifierade enligt en rad klasser och märkningar, från renommerade certifieringsinstitut. Det är viktigt att välja en dörr som är certifierad, helst enligt svensk standard men i annat fall enligt EU-standard. Det innebär att dörrens kvalitet lever upp till hårda krav och fungerar som den ska. Intyg om att dörren är certifierad ska kunna visas upp vid uppmaning. SS-EN 1627 är branschstandarden för säkerhetsdörrar. Det är inte lag på att de ska leva upp till kraven, men det är en kvalitetsstämpel. Därtill kommer en rad andra certifieringar. När du beställer en säkerhetsdörr från oss vet du att allt från virke till beslag lever upp till svensk standard och kvalitet.

 

Certifieringar för säkerhetsdörrar från Dörrfabriken

Miljöcertifiering

Alla våra dörrar är garanterat närproducerade, med svenskt virke och svenska tillbehör. Som medlemmar i Brandskyddsföreningen har vi åtagit oss att arbeta medvetet för att minska vår miljöpåverkan.

 

ISO 9000

ISO 9000 är en certifiering för flera olika branscher och företag. Det är en samling internationella standarder som ligger till grund för organisationens ledningssystem. Syftet är att hitta möjligheter till förbättringar och felsökningar i verksamheten.

Brandklassning

Våra brandklassade dörrar är klassade enligt El30 samt brandgastäthetsklass Sa. Det betyder att dörren har kapacitet att stå emot brand i 30 minuter, och att den står emot både kalla och varma brandgaser. Standarden dörrarna är certifierade enligt är den europeiska, SS-EN 1627 och den äldre svenska standarden SS 817345.

Säkerhetsklassning

När det kommer till säkerhets och inbrottsskydd lever våra säkerhetsdörrar upp till RC3, alltså skyddsklass 3 – enligt EN 1627. För att göra det krävs det att dörren står emot inbrottsförsök i 20 minuter med verktyg som kraftig skruvmejsel, kofot, kilar och sticksåg.

CE-märkning

Vi CE-märker våra dörrar för att du ska kunna vara säker på att de lever upp till den europeiska standarden. Märkningen gäller ytterdörrar och betyder att de lever upp till de båda produktstandarderna EN 14351-1 + EN 16034. CE-märket återfinns på alla möjliga produkter och är en garanti för att alla krav och standarder uppfylls.

Ljudklassning

En säkerhetsdörr ska ge ett visst skydd mot buller och oljud, som från trafiken och grannar i trapphuset. Medan en vanlig dörr har ett i regel mediokert bullerskydd, lever Dörrfabrikens säkerhetsdörrar upp till ett skydd från oväsen på minst 38 dB.

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå