Hem / FAQ / Vad består en säkerhetsdörr av?

Tillbaka

Detta består en säkerhetsdörr av

En säkerhetsdörr har en konstruktion i stål. Både dörr och karm tillverkas med en kärna av stål och tekniken som används är densamma som används när man tillverkar kassaskåp. De gångjärn som används till säkerhetsdörrar är justerbara och minskar belastningen på karmen. 

När vi på Dörrfabriken tillverkar våra dörrar har vi också möjlighet att lägga till ytskikt som påverkar dörrens utseende. Dessa ytskikt kan vara exempelvis träfanér, träfoder, täckmålning eller ådringsmålning beroende på vilken typ av utseende som önskas för dörren. På så sätt kan vi erbjuda säkerhetsdörrar i förädlad stil som går att anpassa efter byggnadens arkitektur och stil. 

 

Låsen på en säkerhetsdörr

En viktig del av säkerhetsdörren är naturligtvis dess lås. På Dörrfabriken förser vi våra dörrar med klass 3-lås av hakregeltyp. Den här typen av lås låser dörrbladet till karmen och ger ett starkt skydd mot inbrott. Förstärkning finns på låssidan av karmen och vid gångjärnen.

Alla våra lås är godkända enligt svenskt säkerhetsstandard.

Vad skiljer en säkerhetsdörr från en vanlig dörr?

Säkerhetsdörrar håller till skillnad från vanliga dörrar en särskild standard enligt speciella klassificeringar. En säkerhetsdörr ska vara säkrad mot inbrottsförsök, brand, rök och oljud från trapphus.

Funderar du på om din dörr är en säkerhetsdörr? Här kan du kontrollera dörren efter vår checklista!

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå