Hem / FAQ / Vad är säkerhetsglas?

Tillbaka

Vad är säkerhetsglas?

Säkerhetsglas är ett starkt och tåligt glas. Moderna säkerhetsglas från Dörrfabriken är okrossbara och tillverkas i nanobehandlad och hårdbelagd polykarbonat. Glaset ger ett starkt skydd mot 

  • inbrott
  • beskjutning
  • vandalism
  • explosioner
  • UV-ljus. 

Säkerhetsglas finns till alla våra dörrar och fönster. Hos Dörrfabriken hittar du säkerhetsglas i olika säkerhetsnivåer som genomgått flera kvalitetstester. 

 

Fördelar med att välja säkerhetsglas

Vi erbjuder säkerhetsglas med hårdbelagd polykarbonat som är ett tåligt och slitstarkt material. Glastypen har starkt motstånd mot flera kemikalier och är därför lätt att hålla efter och rengöra från sådant som avgaser och klotter vid skadegörelse. Det har även starkt skydd mot UV-ljus, vilket gör att glaset inte påverkas av UV-strålning över lång tid.

 

Här kan du läsa ännu mer om okrossbart säkerhetsglas från Dörrfabriken!

Hur vet man om det är säkerhetsglas?

Det enklaste sättet att ta reda på om det är säkerhetsglas man har i dörren eller fönstret är att se om det finns stämplar på glaset eller i distanslisten. På ett säkerhetsglas sätter man en etsad stämpel i hörnet på glasets insida. Det brukar också finnas stämplar på glasets distanslist, som är den list som håller ihop glaskassetten.

 

När måste man ha säkerhetsglas?

Att välja säkerhetsglas till sin dörr i bostaden är en bra investering om du vill öka säkerheten. Eftersom ett okrossbart säkerhetsglas minimerar risken för skador på både personer och omgivning brukar det väljas till offentliga byggnader där mycket människor vistas. Det är vanligt att välja säkerhetsglas när glaset sitter i lägre höjd som i exempelvis i en entrédörr eller en glasvägg.

 

Letar du istället efter dörrar med brandklassat glas?

På Dörrfabriken tillverkar vi dörrar med glasfönster i olika brandklassning.

Om brandklassat glas
Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå