Hem / FAQ / Vad är en säkerhetsdörr med klass 3?

Tillbaka

Vad är en säkerhetsdörr med klass 3?

En säkerhetsdörr klass 3 innebär att säkerhetsdörrens motståndskraft mot inbrottsförsök och inbrott är på plats 3 av 6 möjliga, där klass 6 motsvarar den högsta motståndskraften mot inbrottsförsök. Dörrarnas säkerhetsklasser är framtagna i enlighet med EUs riktlinjer (”Resistance class / RC”) och svarar mot det europeiska klassningssystemet i SS-EN 1627.

 

Säkerhetsdörr med klass 3 kan brytas upp genom kraftigare åverkan 

Säkerhetsklass 3 (RC3) innebär att dörren till lägenheten kan brytas upp med kraftigare åverkan, (utöver verktygen som kan förväntas enligt RC2till exempel: 

  • flera skruvmejslar
  • kofot (720 mm)
  • motsvarande tillhyggen

Inbrott kan med andra ord ske genom en större åverkan, än den motsvarande för klass 2. En Klass 3-klassad säkerhetsdörr innebär därför en medelhög klass av säkerhetsdörr, och är den vanligaste säkerhetsklassen på installerade säkerhetsdörrar.

Tester har visat att en säkerhetsdörr med klass 3 har förmåga att stå emot ett inbrott i ungefär 20 minuter, varav effektiv angreppstid uppgår till 5 minuter.

 

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå