Hem / FAQ / Får jag ha en branddörr med glas i?

Till dig som vill ha en brandsäker dörr med glas i har vi goda nyheter – ja, det är möjligt att integrera glas och fortfarande uppfylla säkerhetskraven. Här går vi igenom hur brandsäkert glas är konstruerat och varför en branddörr med glas kan vara ett stilenligt val.

Så är brandsäkert glas konstruerat?

Det finns en speciell typ av glas som är brandklassat och går att använda i branddörrar. Antingen om man vill ha hela dörren i glas eller partier. Dörren konstrueras så att glaset uppfyller samma brandkrav som resten av dörren.

  • Klass E30 och E60: Här används ett glas i två skikt med en vattenbaserad gel mellan skikten. Vid brand förvandlas gelen till ett kompakt, isolerande skum. För E30 klarar gelen brand i 30 minuter, och för E60 håller den motståndet i 60 minuter. Glastypen heter Contraflam Door Lite.
  • EI30 och EI60: För dessa klasser krävs inte bara motstånd mot brand, utan även värmeisolering. Det uppnås med en Contraflam-gel med en tjocklek på antingen 16 eller 24 millimeter. Gelens transformation vid brand skapar en tät sköld som ger värmeisolering i 30-60 minuter, beroende på klassning.

Branddörr i glas

Kan en branddörr vara en pusselbit i inredningen? Eller måste den vara tung och tråkig. Ofta står brandsäkerheten i fokus och inredningen får komma i andra hand. Dörrfabriken erbjuder branddörrar med glas, antingen i partier eller hela dörrar. Detta gör att dörren kan smälta in på ett sätt som traditionella branddörrar inte gör. Man skulle knappt lägga märke till den om det inte vore för skyltningen om utrymningsväg.

Köp branddörr hos oss

Hos Dörrfabriken kan du köpa brandisolerade dörrar med glaspartier som håller samma höga brandklassning som resten av dörren. Lika säkra mot brand som traditionella branddörrar! Kontakta oss så tar vi ett samtal om vad du är ute efter och hur vi kan hjälpa dig med det!

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå