Hem / FAQ / Byta till säkerhetsdörr

Tillbaka

Med en säkerhetsdörr från Dörrfabriken stänger du både inbrottstjuvar och störningar ute och minskar risken för brand. Inte så konstigt att så många vänder sig till oss när det är dags att byta ut ytterdörren till en säkerhetsdörr! Vi på Dörrfabriken finns alltid till hands för att svara på frågor och guida dig genom processen. Det som kan vara bra att tänka på är:

  • Vad vill du skydda dig mot? Inbrott och/eller exempelvis brand?
  • Vilken nivå av skydd behöver dörren ge?
  • Hur ser trapphuset och grannarnas dörrar ut?
  • Har bostadsrättsföreningen några estetiska riktlinjer att ta hänsyn till?

Se vårt utbud av säkerhetsdörrar

Då vet du att det är dags – att byta till säkerhetsdörr

Ofta är det en avgörande, utlösande faktor som leder till ett beslut om dörrbyte. Det kan vara medlemmarna i bostadsrättsföreningen som drivit igenom beslutet. Kanske som ett resultat av obehagliga händelser, eller “bara” för att det höjder lägenheternas värde vilket gynnar både föreningen och de enskilda bostadsrättsinnehavare.

I äldre byggnader från sekelskiftet är de befintliga dörrarna ofta vackra – men ack så tunna. Det lyfter frågeställningen kring hur säker man verkligen är i sitt hem. Tanken på att det inte alls är svårt för en inkräktare med dunkla intentioner att forcera en sådan dörr leder föga överraskande till beslutet om dörrbyte.

Mer om Dörrfabriken

Byta till förädlad säkerhetsdörr

Dörrfabriken tillverkar, levererar och monterar förädlade säkerhetsdörrar i gammal stil – som passar perfekt i äldre miljöer, till exempel av kulturhistoriskt värde. Med oss kan du alltså byta dörr till en säkrare och bättre – men behålla samma fina stil!

När det kommer till dörrens utseende kan du exempelvis välja:

  • Fanér i alla träslag. Klarlackad eller betsad avgör du.
  • Ådringsmålning
  • Täckmålning.

Självklart tillverkar vi också dörrhandtag och skyltar i gammal stil, och erbjuder även andra tillbehör

Enkelt att ersätta din gamla dörr med en säkerhetsdörr

Vi finns här för dig som inte vill kompromissa om din egen säkerhet längre. När du kontaktar oss kan du vara lugn med att du får en kunnig och erfaren expert som “håller dig i handen” genom hela processen. Den gamla dörren behöver du inte tänka på att forsla bort, det tar vi hand om.

Kontakta oss

Ett steg närmare en säker dörr – hör av dig så berättar vi mer!

Kontakta oss
Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå